Ubytování|Last Minute|Dovolená

Slovensko recenze - Slovensko 2021

Nejlépe hodnocené hotely na Slovensku. Aktuální nabídka ubytování v nejlepších hotelech na Slovensku. All Inclusive dovolená Slovensko. Slovensko 2021.

Slovensko s recenzemi 2021

Chalupa Drevenica pod Tlstou - Blatnica
★★
👍👍👍👍👍
 
  • 16 999 Kč

Detail

5/5 Nejlepší (1 hodnocení)
Dovolená Velká Fatra Chalupa Drevenica pod Tlstou - Blatnica s délkou 7 dní, v termínu 7. srpen 2021 až 14. srpen 2021 od Chata.cz. Jedná se o letní luxusní pobyt v ceně 16999 Kč.
Chalupa Na Brehu - Habovka
★★
👍👍👍👍👍
 
  • 8 042 Kč

Detail

5/5 Nejlepší (3 hodnocení)
Dovolená Vysoké Tatry levně Chalupa Na Brehu - Habovka s délkou 7 dní, v termínu 7. srpen 2021 až 14. srpen 2021 od Chata.cz. Jedná se o letní luxusní pobyt v ceně 8042 Kč.
Chalupa Drevenica pod hruškou - Liptovská Osada
★★
👍👍👍👍👍
 
  • 11 261 Kč

Detail

5/5 Nejlepší (1 hodnocení)
Dovolená Velká Fatra levně Chalupa Drevenica pod hruškou - Liptovská Osada s délkou 7 dní, v termínu 7. srpen 2021 až 14. srpen 2021 od Chata.cz. Jedná se o letní luxusní pobyt v ceně 11261 Kč.
Chata Prístav - Tvrdošín
★★
👍👍👍👍👍
 
  • 12 749 Kč

Detail

5/5 Nejlepší (2 hodnocení)
Dovolená Orava levně Chata Prístav - Tvrdošín s délkou 7 dní, v termínu 7. srpen 2021 až 14. srpen 2021 od Chata.cz. Jedná se o letní luxusní pobyt v ceně 12749 Kč.
Chata Lenka - Gerlachov
★★
👍👍👍👍👍
 
  • 9 563 Kč

Detail

5/5 Nejlepší (4 hodnocení)
Dovolená Vysoké Tatry levně Chata Lenka - Gerlachov s délkou 7 dní, v termínu 7. srpen 2021 až 14. srpen 2021 od Chata.cz. Jedná se o letní luxusní pobyt v ceně 9563 Kč.
Chalupa Drevenica pod Tlstou - Blatnica
★★
👍👍👍👍👍
 
  • 16 999 Kč

Detail

5/5 Nejlepší (1 hodnocení)
Dovolená Velká Fatra Chalupa Drevenica pod Tlstou - Blatnica s délkou 7 dní, v termínu 14. srpen 2021 až 21. srpen 2021 od Chata.cz. Jedná se o letní luxusní pobyt v ceně 16999 Kč.
Chalupa Drevenica pod hruškou - Liptovská Osada
★★
👍👍👍👍👍
 
  • 11 261 Kč

Detail

5/5 Nejlepší (1 hodnocení)
Dovolená Velká Fatra levně Chalupa Drevenica pod hruškou - Liptovská Osada s délkou 7 dní, v termínu 14. srpen 2021 až 21. srpen 2021 od Chata.cz. Jedná se o letní luxusní pobyt v ceně 11261 Kč.
Chata Prístav - Tvrdošín
★★
👍👍👍👍👍
 
  • 12 749 Kč

Detail

5/5 Nejlepší (2 hodnocení)
Dovolená Orava levně Chata Prístav - Tvrdošín s délkou 7 dní, v termínu 14. srpen 2021 až 21. srpen 2021 od Chata.cz. Jedná se o letní luxusní pobyt v ceně 12749 Kč.
Chata Lenka - Gerlachov
★★
👍👍👍👍👍
 
  • 9 563 Kč

Detail

5/5 Nejlepší (4 hodnocení)
Dovolená Vysoké Tatry levně Chata Lenka - Gerlachov s délkou 7 dní, v termínu 14. srpen 2021 až 21. srpen 2021 od Chata.cz. Jedná se o letní luxusní pobyt v ceně 9563 Kč.
Chalupa Drevenica pod Tlstou - Blatnica
★★
👍👍👍👍👍
 
  • 16 999 Kč

Detail

5/5 Nejlepší (1 hodnocení)
Dovolená Velká Fatra Chalupa Drevenica pod Tlstou - Blatnica s délkou 7 dní, v termínu 21. srpen 2021 až 28. srpen 2021 od Chata.cz. Jedná se o letní luxusní pobyt v ceně 16999 Kč.

Zobrazeno 1-10 z 5183 nalezených

Dovolenou Slovensko 2021/2022 si nejlépe vyberete pomocí nastavení podmínek ve žlutém vyhledávacím formuláři. Doporučujeme nevolit příliš podmínek najedou, protože se pak velmi omezuje výběr volných termínů ubytování na Slovensku. Zkuste se omezit na maximálně tři nebo čtyři podmínky najednou. Pokud ale máte přibližnou představu kdy na Slovensko vyjet (termínu odjezdu/odletu) a kdy se z na Slovensko vrátit (termín návratu/příjezdu/příletu), zvolte si jednoduše volné termíny vaší dovolené na Slovensku vybráním příslušného měsíce:

Pobyt na Slovensku si můžete jednoduše vybrat také podle lokality:

Nevybrali jste si na Slovensku z žádné lokality? Chcete zkusit dovolenou v jiné zemi? Co třeba vyzkoušet: Zanzibar recenze, Albánie recenze, Bali recenze nebo například dovolenou Bulharsko recenze? Další možností je třeba Černá Hora recenze.


Termíny dovolené můžete vybírat také podle jednotlivých sekcí níže. Oblíbené sekce jsou Last Minute, First Minute, roky 2021 a 2022 a sekce podle stravy rozdělené na All Inclusive, plnou penzi, polopenzi, luxusní Ultra All Inclusive nebo snídani. Další kritériem podle kterého si lépe vyberete vaší dovolenou na Slovensku může být třeba doprava - ať už vlastním autem, busem nebo letecky. Cestování letadlem lze ještě lépe specifikovat výběrem příslušného letiště - odlety z Prahy, Brna, Ostravy, Pardubic, atd. Typ vašeho zájezdu lze zvolit pomocí příslušné sekce jako například: pouze pro seniory (pro seniory 50 resp. 55 plus), levné zájezdy, podle nejlepších recenzí atd. Svou rekreaci na Slovensku si můžete dále přizpůsobit podle typu ubytovacího zařízení jako jsou hotely, bungalovy, penziony, mobilheimy, atd. Vybírat dovolenou na Slovensku můžete také podle kvality: např Slovensko levně nebo výběrem luxusní dovolené v luxusních rezortech jako luxusní hotely. Pokud necestujete sami nebo nehledáte ubytování na Slovensku pro dva, využijte sekce pro rodiny - rodinná dovolená Slovensko nebo sekci dovolená s dětmi.

Dovolená na Slovensku

Slovensko je velmi oblíbeným výletním cílem českých turistů, jelikož je relativně blízko a skýtá mnoho zajímavých míst k objevování. Na své si na této dovolené přijdou nejen milovníci památek, jelikož je právem Slovensko nazýváno zemí hradů, zámků a kaštelů, ale také milovníci koupání, protože tato země je vyloženým rájem výjimečných termálních pramenů, kterých je zde nespočetné množství. Také nadšenci letní turistiky, cykloturistiky, horolezectví a lyžování si zde přijdou dozajista na své. Slovensko si také rádi vybírají za svou dovolenou rodiny s dětmi, jelikož navštěvují, mimo již zmiňované zajímavosti, zdejší zoologické zahrady, jeskyně, či různé středověké vesničky a skanzeny.

Počasí

Slovensko se nachází v mírném klimatickém pásmu. V nížinách vládne stabilní suché a teplé počasí, pohoří jsou pak studenější a vlhčí a počasí nestálé. Nejteplejším místem je pak Podunajská nížina, nejchladnějším Tatry. V létě můžete v nížinách očekávat i tropické dny, kdežto v Tatrách může sněžit i v letním období.

Termály

Slovensko je doslova rájem termálních pramenů, jež mají blahodárné účinky pro lidský organismus, a proto zde nalezneme mnoho lázeňských zařízení, jež jsou určené k léčbě různých druhů chorob.

Termální lázně

Blahodárné účinky minerálních pramenů jsou již známy od pradávna. Na Slovensku (a to zejména na jižním a středním) proto nalezneme na mnohých místech lázně, které navštěvují lidé s různými druhy chorob. Mezi významná léčebná zařízení patří např. místa, jako jsou: Trenčianské Teplice, Piešťany, Bardejovské Kúpele, či třeba Vyšné Ružbachy.

Termální koupaliště

Termálních koupališť nalezneme na Slovensku nepřeberné množství. Zázračné účinky se např. připisují minerální vodě v Podhájské, která se prý svým složením vyrovná Mrtvému moři. Nebo jmenujme např. termální koupaliště Vadaš nacházející se na jihu Slovenska ve městě Štúrovo. Také Thermal Park Bešeňová má dozajista svým návštěvníkům co nabídnout. Hojivé účinky zdejších pramenů mají pozitivní vliv zejména na bolavé klouby. Hojně navštěvovaný je také Termálpark Velký Meder, který je otevřen celoročně a je vybaven jak pro vnitřní, tak pro vnější vyžití. Velký Meder je obklopen rozsáhlým lesoparkem a i zde čeká na malé i velké příjemná zábava, jako je např. obrovské dětské hřiště, či lanové centrum.

Aquaparky

Nejznámější aquapark Tatralandia se nachází pod Vysokými Tatrami nedaleko Liptovského Mikuláše. Naleznete zde jedenáct bazénů s příjemnou teplotou vody. Na své si zde přijdou nejen děti, ale i starší generace, která raději dává přednost různým wellness procedurám. Také komplex Galadia nacházející se ve městě Galanta je oblíbeným aquaparkem, který navštěvují zejména rodiny s dětmi.

Dálniční známka

Dálniční známku na Slovensko si můžete zakoupit buď na 10 dní, měsíc či na rok, a to na místech se symbolem jejich prodeje. Obvykle je naleznete na benzínových pumpách, poště, či v okolí hraničních přechodů. Cena je velice podobná jako u nás v ČR.

Ubytování

Možnosti ubytování se na Slovensku stále zlepšují a nových ubytovacích zařízení stále přibývá. Především pak ve velkých městech jako je Bratislava nebo v lázeňských městech naleznete dostatečné množství ubytovacích zařízení, od těch luxusních po pensiony, či ubytování v soukromí.

Stravování

Mezi klasické slovenské pokrmy se řadí zejména tzv. brynzové halušky (což jsou noky z bramborového těsta se slaným ovčím tvarohem), dále v tradiční kuchyni převažují zejména mléčné výrobky jako je např. oštěpek, neboli uzený ovčí sýr, či parenica, jež vznikne pařením ovčího sýra. Dále můžete ochutnat oblíbenou pečenou husu s bramborami a zelím. Připít si pak můžete borovičkou, či slivovičkou, nebo na jihovýchodě Slovenska můžete ozkoušet kvalitní víno, tzv. račanskou frankovku.

Lyžování na Slovensku

Pokud si přejete na své dovolené dobře zalyžovat, tak si zrovna tohoto sportu můžete užít na Slovensku na mnohých místech. Za vyhledávaná lyžařská centra např. patří: Solisko, Skalnaté pleso ve Vysokých Tatrách, lyžařské středisko Jasenská dolina v pohoří Velká Fatra, či Malinné u Ružomberku a mnoho dalších. Na běžky jsou pak ideální především nižší karpatská pohoří, jako je např. Štrbské Pleso, či Donovaly.

Horolezectví

Milovníci horolezectví navštěvují na Slovensku především Vysoké Tatry, které skýtají k tomuto sportu ideální podmínky. Milovníci turistiky si zde přijdou také na své, jelikož Slovensko oplývá nepřeberným množstvím turistických cest různé délky i náročnosti. Hojně navštěvované za tímto účelem jsou např. v Západních Tatrách Roháče, Slovenský Raj, Pieniny, Kremnice či okolí Banské Štiavnice.

Zajímavá místa na Slovensku

Mezi zajímavá místa na Slovensku patří např.: Banská Bystrica, Bardejovské Kúpele, Bratislava, Dudince, Dunajská Streda, Javorníky, Jižní Slovensko, Kremnické vrchy, Liptov, Liptovský Mikuláš, Ľubovnianske Kúpele, Malá Fatra, Tatry, Pieniny, Piešťany, Podhájska, Poprad, Rajecké Teplice, Senecké Jazerá, Slovenský Raj, Střední Slovensko, Štrbské Pleso,Trenčianske Teplice, Turčianske Teplice, Velká Fatra, Východní Slovensko, Vysoké Tatry, Vyšné Ružbachy, Západní Slovensko, Západní Tatry a Žilina.